Minőségirányítási szabványok

Mik ezek?

A minőségirányítás egy olyan folyamat, amelyet cégek és szervezetek alkalmaznak annak érdekében, hogy biztosítsák termékeik vagy szolgáltatásaik megfelelő minőségét. A minőségirányítás számos módszert, eljárást és rendszert foglal magában, amelyek célja a termék vagy szolgáltatás minőségének javítása, a hibák minimalizálása és a vevő elégedettség növelése.

A tréning során végig veszük a szabvány pontokat és azok összefüggéseit. Interaktív tréningek sok - sok gyakorlattal. Nem a szabványszövegek magolása

ISO_szabványok_kapcsolata.png

ISO 9001
Általános minőségirányítás előírásai.   
Nem iparág specifikus, bárki bevezetheti.  Továbbiakért tekintse meg a kis videót!
Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek a minőségirányítással és még nem tudják:
· Mi ez a minőségirányítás és mire jó?
· Mi az az ISO szabvány(ok)?
· Egyáltalán szükség van rá?
· Hogyan fogjak hozzá?
Ezek kérdések kerülnek megválaszolásra és kibővítve 1-2 alapvető technika, módszertan bemutatásával, ami a későbbiekben hasznos lehet, akkor is, ha valaki mégis úgy dönt nem kell neki ez az egész!
A képzés időtartama: 1 nap
Képzés választható formái: 
Csoportos - Megbízóhoz kihelyezett képzés 
Egyéni, online - (egyéni és online képzés esetén a képzés idő modulokra bontható megegyezés, vevői igény szerint)

 
IATF 16949

Ez a kötet az autóipar speciális irányítási rendszerét írja le. Csak autóipari gyártó vállaltok vezethetik be.

Az ISO 9001 szabványhoz képest további követelményeket ír elő. 

IATF 16949:2016 – célja:

A minőségirányítási rendszer fejlesztése abba az irányba, hogy biztosítsa a beszállítói láncban:

–a folyamatos fejlődést,

–hangsúlyozva a hibák megelőzését,

az „ingadozások” és veszteségek csökkentését

A képzés időtartama: 3 nap (ISO 9001 alapképzés megléte esetén 2 nap)
Képzés választható formái: 
Csoportos - Megbízóhoz kihelyezett képzés 
Egyéni, online - (egyéni és online képzés esetén a képzés idő modulokra bontható megegyezés, vevői igény szerint)
ISO 22000

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek.
Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)

Az élelmiszer-biztonság irányítási rendszer (ÉBIR)-rel támasztott követelményeket határozza meg, amely összekapcsolja a következő általánosan
elfogadott kulcselemeket:
– interaktív kommunikáció;
– rendszerirányítás;
– előfeltételi (prerekvizit) programok;
– veszélyelemzés és kritikus szabályozási pont (HACCP) alapelvei.

A képzés időtartama: 2 nap
Képzés választható formái: 
Egyéni, online - (egyéni és online képzés esetén a képzés idő modulokra bontható megegyezés, vevői igény szerint)
ISO 13485

Orvostechnikai eszközök. Minőségirányítási rendszerek.

A képzés célja:

Az ISO 13485:2016 szabványban megfogalmazott elvek és követelmények megismertetése, elemzése.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A képzést sikeresen elvégzett résztvevő alkalmas az ISO 13485 szabvány szerinti irányítási rendszer működtetésére, a tevékenységéhez kapcsolódó követelmények értelmezésére és a követelményeknek megfelelő működés kialakítására.

A képzés időtartama: 2 nap
Képzés választható formái: 
Egyéni, online - (egyéni és online képzés esetén a képzés idő modulokra bontható megegyezés, vevői igény szerint)