Minőségirányítási szabványok
Mik ezek?
A minőségirányítás egy olyan folyamat, amelyet cégek és szervezetek alkalmaznak annak érdekében, hogy biztosítsák termékeik vagy szolgáltatásaik megfelelő minőségét. A minőségirányítás számos módszert, eljárást és rendszert foglal magában, amelyek célja a termék vagy szolgáltatás minőségének javítása, a hibák minimalizálása és a vevő elégedettség növelése.
A tréning során végig veszük a szabvány pontokat és azok összefüggéseit. Interaktív tréningek sok - sok gyakorlattal. Nem a szabványszövegek magolása
ISO 9001
IATF 16949
Ez a kötet az autóipar speciális irányítási rendszerét írja le. Csak autóipari gyártó vállaltok vezethetik be.
Az ISO 9001 szabványhoz képest további követelményeket ír elő.
IATF 16949:2016 – célja:
A minőségirányítási rendszer fejlesztése abba az irányba, hogy biztosítsa a beszállítói láncban:
–a folyamatos fejlődést,
–hangsúlyozva a hibák megelőzését,
az „ingadozások” és veszteségek csökkentését
ISO 22000
Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek.
Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)
Az élelmiszer-biztonság irányítási rendszer (ÉBIR)-rel támasztott követelményeket határozza meg, amely összekapcsolja a következő általánosan
elfogadott kulcselemeket:
– interaktív kommunikáció;
– rendszerirányítás;
– előfeltételi (prerekvizit) programok;
– veszélyelemzés és kritikus szabályozási pont (HACCP) alapelvei.
ISO 13485
Orvostechnikai eszközök. Minőségirányítási rendszerek.
A képzés célja:
Az ISO 13485:2016 szabványban megfogalmazott elvek és követelmények megismertetése, elemzése.
A képzés során megszerezhető kompetenciák:
A képzést sikeresen elvégzett résztvevő alkalmas az ISO 13485 szabvány szerinti irányítási rendszer működtetésére, a tevékenységéhez kapcsolódó követelmények értelmezésére és a követelményeknek megfelelő működés kialakítására.