fbpx

Quality Support Kft.

Publikációk

Hogyan ismerjük fel a kiégés (burnout) tüneteit?

 

Voltam cégeknél tanácsadáson. Autóipari vállalkozás és nem autóipari vállalkozásnál egyaránt. A minőségirányítási rendszer kiépítés kapcsán dolgozunk együtt és segítség kellett nekik, mi is az a kiégés és mik a tünetek. Sajnos nem egyedi ez az eset. Sokszor találkozunk kiégett kollegákkal, akik nem is tudják mi történik velük.  Pedig a kérdéssel foglalkozni kell.

woman 1733881 1280

Bővebben: Hogyan ismerjük fel a kiégés (burnout) tüneteit?

Hol vannak a minőségirányítási (Quality) szakmai Fórum / szakmai weboldalak?

 

Magyarországon több Quality-val foglalkozó szervezet szervez konferenciákat, fórumokat, de online-t nem találok!

A Facebook-on találtam 1-2 csoportot, de nincs igazán élet. Maradnak a külföldi oldalak. Ez még elmegy, ha az ember beszéli az angol vagy német szaknyelvet, de mi van azokkal, akik nem? Pedig valljuk be Őszintén vannak köztünk ilyenek is.

Mint minőségüggyel foglalkozó szakember sokszor járok a szakmai fórumokra, de idő hiányában legtöbbször az online fórumot, weboldalakat olvasok.

Online nincs nagy választék, bár mikor rákeresek az egészségügyben dolgozókkal kapcsolatban találok Quality – s dolgokat pl. a Twitteren.

Bővebben: Hol vannak a minőségirányítási (Quality) szakmai Fórum / szakmai weboldalak?

Ez a kép sok mindent elárul

 

Sajnos sokan így álnak a jó ötletekhez, tanácsokhoz. Ezen érdems elgondolkodni. Most a szakmában a változások időszakát éljük. Változtak a szabványok, előírások. Szigorodtak? Nem is igazán ez a legjobb kifejezésra. Folyamatközpontú lett és ha valalki megérti, sok - sok felesleges munkát tud megsporolni. Ne féljünk megállni egy percre, kérdezni és a válaszokat megfontolni.

Ha kérdése van keressen minket, nekünk mindig van időnk meghallgatni és tudásunk alapján a lehető legjobb tanácsokat adni!

 

 e58f4fba65fa509f8be5242b22974cde

Minőségügyeseknek már nem elég a szabványok ismerete

 

Tanácsadóként és oktatóként az utóbbi időben arra jutottam a szakmánkat, a minőségirányítást tekintve, hogy LEAN és Six Sigma módszerek ismerete nélkül nem tudjuk megfelelően elvégezni a munkánkat.

Nézzük, mi késztetett erre a kijelentésre!

Bővebben: Minőségügyeseknek már nem elég a szabványok ismerete